Programajánló – Országos Könyvtári Napok

Programajánló – Országos Könyvtári Napok

Programajánló – Országos Könyvtári Napok

Nincs hozzászólás a(z) Programajánló – Országos Könyvtári Napok bejegyzéshez

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében a Művelődési ház nagytermében október 6-án 13:00 órától várjuk elsősorban a gyerekeket, de az érdeklődő felnőtteket is.

A Csillaghúr és barátai c. könyvek alapján készült zenés meseprogram nagy sikereket ér el könyvtárakban, illetve könyvtári rendezvényeken. A szerzők sok meghívást kapnak iskolákba, óvodákba, művelődési házakba is. Az író-olvasó találkozókon a gyerekek megismerik, hogy:
– hogyan születtek a mesék
– hogyan kristályosodtak a mesék versekké
– hogyan gyújtottak ezek a versek dallamokat
A könyvek írói énekelnek, hangszereken játszanak, érzékeltetik, hogy a vers és a ritmus mennyire “rokonok”. A gyerekek 15-20 ritmushangszerrel, énekléssel aktív résztvevői az eseményeknek – “zenekari tagok” a színpadon. A mesék szereplői kézre húzható bábfigurákként “jelen vannak” – gyerekek “életre keltik” őket. Az egy órás író – olvasó találkozó nagyon vidám hangulatban zajlik. A program óvodásoknak, alsó tagozatosoknak készült, de 5.-6. osztályosok is aktívan vesznek részt. (Sás Károly, pedagógus – tanító és zenetanár – sok év tapasztalattal.) A rendezvények kiemelt célja a könyv, a könyvtár, az olvasás, az énekelt versek – dalok – megkedveltetése.

A részvétel természetesen ingyenes.

About the author:

Itt tehet megjegyzést

egy × 2 =

Back to Top