Helyi termékek piacra jutását segítő épület kialakítása Apagy községben TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00002

Helyi termékek piacra jutását segítő épület kialakítása Apagy községben  TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00002

Helyi termékek piacra jutását segítő épület kialakítása Apagy községben TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00002

Nincs hozzászólás a(z) Helyi termékek piacra jutását segítő épület kialakítása Apagy községben TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00002 bejegyzéshez

Helyi termékek piacra jutását segítő épület kialakítása Apagy községben

TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00002

Az „AKÁC-TRADE” Kft. sikeres pályázatot nyújtott be 2016. áprilisában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-1.1.3-15 kódszámú „Helyi gazdaságfejlesztés” című pályázati felhívásra.

A támogatott projekt címe: Helyi termékek piacra jutását segítő épület kialakítása Apagy községben, azonosító száma: TOP-1.1.3-15-SB1-2016-00002.

A projekt fő célja a térség gazdasági versenyképességének növelése a helyi termékek piacra jutását segítő agrárlogisztikai fejlesztések által. A fő cél eléréséhez az Apagy külterületén, a 0123/88 helyrajzi szám alatt található épület felújítása, átalakítása szükséges.

Az „AKÁC-TRADE” Kft. telephelyén áll egy régi, egykor a helyi TSZ telepet kiszolgáló épület. Az épület állapota leromlott, ez évek óta nem teszi lehetővé a használatát. Ennek felújításával, átalakításával létrehozható egy olyan hűtőkamrával és manipuláló helyiséggel ellátott épület, amelyet csekély összegű bérleti díj fejében Apagy és környékének valamennyi gazdája, vállalkozása használhatna, ezáltal csökkenne a piac szezonális hatásainak való kiszolgáltatottságuk, növelhető a bevételük. A hűtési, raktározási lehetőség mellett az Akác-Tüzép Kft. tervezi az ügyfelei számára a lehetséges piacok felkutatását is.

A fenti kedvező hatás mellett a projekt hatására 1 új munkahely is létesül.

A fejlesztés hatására a térség gazdáinak, vállalatainak több bevétele keletkezik, amelyet a saját gazdaságuk fejlesztésére fordíthatnak, amely további munkahelyek teremtését is eredményezheti.

A beruházás során megtörténik a régi TSZ épület a mai épületenergetikai követelményeknek megfelelő felújítása, átalakítása, beszerzésre kerül egy, az anyagmozgatáshoz szükséges targonca, valamint a tárolásra átadott termények elhelyezését szolgáló, 100 db műanyag konténer. A projekt gördülékeny megvalósításáról egy hozzáértő projektmenedzsment szervezet gondoskodik, az első osztályú kivitelezést műszaki ellenőr alkalmazása biztosítja. A megvalósítás ideje alatt a nyilvánosság biztosítása az előírásoknak megfelelően fog zajlani, emellett az új szolgáltatás bemutatására, marketingtevékenységet is tervezünk.

A beruházás megvalósítását követően a nyújtott szolgáltatások a következők lesznek:

  • Fő tevékenység a helyi és térségi gazdák, mezőgazdasági vállalkozások terményeinek raktározása, hűtése.
  • Kiegészítő tevékenyégként, amennyiben igény az Akác-Trade Kft. piackutatást végez, közreműködik a termékek értékesítésében.

A szolgáltatás célcsoportjai a következők:

  • Apagy és környékének termelői
  • Apagy és környékének mezőgazdasági, valamint feldolgozóipari vállalkozásai

Mivel a vállalkozás célja a lehetséges piacok felkutatása az ügyfelek számára, a tárolt termékek eredményes értékesítéséhez elengedhetetlen a következő csoportok elérése:

  • Apagy és környékének helyi önkormányzatai,
  • A térség kereskedelmi egységei,
  • A térség vendéglátóipari egységei,
  • A térség közétkeztetést vállaló gazdasági társaságai

A Projekt elszámolható nettó összköltsége 81 834 000 Ft

A projekt megvalósításának kezdete 2017. június 02.

A projekt befejezése: 2018. január 15.

Kivitelező:      DCS-BAU Kft. 4400 Nyíregyháza, Kulcsár u. 21.

Műszaki ellenőr:         „NYÍRBER” Beruházásszervező, Közbeszerzési és Mérnöki Tanácsadó Kft. 4400 Nyíregyháza, Hunyadi út 78/a

 

 

About the author:

Itt tehet megjegyzést

hét + tizenkettő =

Back to Top