Emléktábla avatás

Emléktábla avatás

Emléktábla avatás

Nincs hozzászólás a(z) Emléktábla avatás bejegyzéshez

Október 4-én Apagy Község Önkormányzata és a Nyíri Honvéd Egyesület az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170 éves évfordulója alkalmából emléktáblát avatott a szabadságharc alatt a Honvédség és a Nemzetőrség soraiban szolgáló apagyi tisztek és közkatonák emlékére.

 

Kiss István köszöntő szavai után Fekó Anna 8. osztályos tanuló szavalatát hallgatták meg az összegyűltek, majd sor került az emléktábla leleplezésére. Tóth Sándor ny. ezredes, helytörténész beszédében méltatta az 1848/49-es szabadságharcban részt vevő honvédtiszteket, név szerint:

Apagyi György honvéd százados
Apagyi József honvéd százados
Apagyi Simon honvéd százados
Apagyi Antal honvéd hadnagy
Csajkos Gyula honvéd hadnagy
Jakabfy Sámuel honvéd hadnagy.

Beszéde zárásaként példaként állította az apagyi fiatalok elé a hős honvéd tiszteket. Ezt követően az általános iskola néptánc csoportja adott elő két táncot, majd Kőműves Martin 4. osztályos tanuló szavalata zárta a műsort. Az ünnepség végén az emléktábla előtt koszorút helyezett el a Nyíri Honvéd Egyesület képviseletében Tóth Sándor ny. ezredes úr, és Apagy Község Önkormányzatának képviseletében Kiss István polgármester úr és Dr. Tóth Tibor jegyző úr.

About the author:

Tags:

Itt tehet megjegyzést

egy × kettő =

Back to Top