Sajtóközlemény – „Ipari terület fejlesztése Apagy községben”

Sajtóközlemény – „Ipari terület fejlesztése Apagy községben”

Nincs hozzászólás a(z) Sajtóközlemény – „Ipari terület fejlesztése Apagy községben” bejegyzéshez

2019 | 07 | 08

AKÁC-TRADE KFT.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

IPARI TERÜLET FEJLESZTÉSE APAGY KÖZSÉGBEN UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

 

Megkezdődhet az AKÁC-TRADE KFT. beruházásában az „Ipari terület fejlesztése Apagy községben” című, TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00017 azonosító számú projekt. Az önkormányzati tulajdonú cég alapinfrastruktúra fejlesztés mellett új üzemek építését tűzte ki célul. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 339,573 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

 

Az AKÁC-TRADE Kft. 2016. májusában nyújtotta be támogatási kérelmét, amely után 1 évvel később pozitív támogatási döntést vehetett át. A támogatási szerződés aláírására 2017. június 02-án került sor. A projekt célja a település külterületén található ipari terület fejlesztése. A komplex projekt három fő projektelemet tartalmaz, hiszen 2 új üzem építésén túl az elavult, illetve hiányos alapinfrastruktúra is fejlesztésre kerül.

 

A tényleges kivitelezések megkezdése előtt egy sor előkészítési tevékenységet kellett megvalósításani. A két üzem ingatlana telekalakítási eljárás során került meghatározásra, és a kedvezményezett tulajdonába került. Mindeközben megkezdődött az engedélyes tervek elkészítése és az építési engedélyek beszerzése, majd a kiviteli tervek készítése következett. Ezen előkészítési folyamatok időigénye közel másfél év volt.

A tervek birtokában közbeszerzési eljárások lefolytatása után megkezdődött a kivitelezés. Az üzemek építése 1 év.

 

Az egyik ingatlanon egy lakatosüzem funkciójú épület, míg a másik területen egy mezőgazdasági manipuláló épül. Az üzem és raktárhelyiségek mellett az épületek első részében kerülnek kialakításra a szükséges üzemviteli adminisztrációs helyiségek, a dolgozói szociális blokk (öltöző, zuhanyzó), valamint a vizesblokkok. Az épületek egyszintes és komplex akadálymentes kialakításúak. Külső megjelenését tekintve hagyományos alacsony hajlásszögű nyeregtetős, ipari jellegű, acél szerkezetű, szendvicspanel falazatú csarnoképületek épülnek. Az üzemek technológiai berendezéséről majd leendő bérlő gondoskodik.

 

Az alapinfrastruktúra fejlesztés célja az új üzemek közművekkel történő ellátásának biztosítása. Bővítésre kerül a területen az ivóvíz hálózat, a gázhálózat és a villamos hálózat. A telephelyek megközelítése érdekében új útszakasz épül.

 

A projektről bővebb információt a www.apagy.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

„AKÁC-TRADE” Szolgáltató Kft.

4553 Apagy, Kossuth u. 145./a

Seres József Ügyvezető

Tel: 06-42/548-014

A sajtóközlemény PDF formátumban letölthető itt

About the author:

Itt tehet megjegyzést

15 + hat =

Back to Top