Sajtóközlemény – „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése”

Sajtóközlemény – „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése”

Nincs hozzászólás a(z) Sajtóközlemény – „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése” bejegyzéshez

2023 | 12 | 18

AKÁC-TRADE KFT.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

APAGY – IPARI TERÜLET INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

 

Befejeződött az önkormányzati tulajdonú AKÁC-TRADE KFT. beruházásában az „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-1.1.1-16-SB1-2020-00009 azonosító számú projekt, amely során alapinfrastruktúra fejlesztés történt. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 451,34 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

 

Az AKÁC-TRADE Kft. 2020. áprilisában benyújtott, és augusztusban pozitív támogatási döntésben részesített pályázata alapján a település külterületén található ipari terület infrastrukturális fejlesztése kezdődött meg.

 

A projekt három fő projektelemet tartalmazott, útépítést, ivóvízhálózat bővítést és villamos hálózat bővítést.

2021. évben a Tisza-Út Kft. végezte el a meglévő 150 m hosszú útszakasz felújítását, 150 m-s szakasz bővítését és egy 374 m hosszú új útszakasz építését. Az ivóvíz hálózat bővítése 588 m ivóvíz vezeték megépítésével a Nyír-Aqua Team Kft. kivitelezésében történt meg, így biztosított az új telephelyek vízellátása. A villamos hálózat fejlesztése során a területen 1 db 2500 kVA-s transzformátor állomás került elhelyezésre az Univill-Trade KFt. által.

A 16,5 km 240 mm2 keresztmetszetű új közcélú földkábel kiépítése az OPUS TITÁSZ ZRT. végezte el. A munkálatok 22 hónapig tartottak a tervezéssel, az engedélyezéssel és a kivitelezéssel együtt, műszaki átadás-átvételi eljárás 2023.08.04-én zárult.

 

A kivitelezések folyamatos műszaki ellenőrzés mellett zajlottak. A projekt megvalósításában szakképzett projektmenedzsment vett részt. A projekt zárásához az üzemeltetési, forgalomba helyezési engedélyek rendelkezésre állnak.

 

A beruházás megvalósulásával újabb lépést tudtunk tenni a fenntartható, versenyképes, gazdasági fejlődés biztosítása, Apagy gazdaságának megerősítése érdekében. Az ipari területen javult az infrastrukturális feltétel a vállalkozások létrejöttéhez, betelepüléséhez, ezzel lehetővé téve a foglalkoztatás bővítését.

 

A projektről bővebb információt a www.apagy.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

„AKÁC-TRADE” Szolgáltató Kft.

4553 Apagy, Kossuth u. 145./a

Árpási Dávid Pál Ügyvezető

Tel: 06-42/548-014

A sajtóközlemény PDF formátumban letölthető itt

About the author:

Itt tehet megjegyzést

6 + tíz =

Back to Top