MEGÚJULT A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, TELEHÁZ, ÉS A KÖNYVTÁR

MEGÚJULT A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, TELEHÁZ, ÉS A KÖNYVTÁR

MEGÚJULT A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, TELEHÁZ, ÉS A KÖNYVTÁR

Nincs hozzászólás a(z) MEGÚJULT A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT, TELEHÁZ, ÉS A KÖNYVTÁR bejegyzéshez

001_20150930_174144

Befejeződött Apagy Község Önkormányzata beruházásában az “Művelődési Központ, Teleház, Könyvtár energiahatékonysági korszerűsítse Apagy Községben” című projekt keretében az Művelődési Központ, Teleház, Könyvtár energetikai korszerűsítése.
A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott közel 86,76 millió forint támogatással valósult meg.

2015. május 18-án hatályba lépett Támogatási szerződés alapján az Önkormányzat folytatta a projekt előkészítését. Az engedélyes szintű tervdokumentáció alapján elkészült a kivitelezési tervdokumentáció, majd az feltételesen lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján kiválasztott kivitelező megkezdte a munkát, a fővállalkozó a RÓZSAÉP Kft.

A fejlesztés során a projekt által érintett épület kívülről teljesen megújul. Az energiahatékonysági felújítás során a korszerűsítési munkák a homlokzat, és födémszerkezetek hőszigetelését, illetve a nyílászárók cseréjét foglalja magába.
Az energiahatékonysági korszerűsítés egyik fontos része a megújuló energia hasznosítása. Az intézményben fűtés korszerűsítést végeztünk el, illetve beépítésre került biomassza kazán, mely által az épület üvegházhatású gázok kibocsátása csökken.
A kivitelezés során a műszaki ellenőrzés, a projektmenedzseri feladatok ellátása, és a nyilvánosság biztosítása folyamatos a megvalósítás során.

A műszaki átadás-átvétel sikeresen lezárult, a projekt minden tevékenysége szerződés szerint teljesült. A projekt zárásaként Energetikai tanúsítvány és Záró Audit készült.

About the author:

Itt tehet megjegyzést

tizenegy − 3 =

Back to Top