Palóc virtus Apagyon

Palóc virtus Apagyon

Palóc virtus Apagyon

Nincs hozzászólás a(z) Palóc virtus Apagyon bejegyzéshez

Szeptember 30. Benedek Elek születésnapja, 2005 óta a népmese napja. Ebből az alkalomból lépett a Művelődési ház színpadára a Palóc Virtus Kulturális és Sportegyesület Baranta tagozatának két tagja a Legény a talpán című palóc népmesei alapokra épülő, humoros, interaktív meséjével.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával érkező remek előadás részesei lehettek a családi napra készülői ovis gyerekek és szülők, valamint a Népmese napját ünneplő iskolások. A mesében vándorútra kelt legény a közönség soraiból is besorozott pár jókötésű fiút, akiket kiképzett katonának, hogy sárkányokkal harcoljanak. Időközben özvegy édesanyja könnyeiből virágok sarjadtak, melyek a közönségben ülő kislányokká változtak, akiket aztán később a katonának állt legényeknek kellett megmentenie a 12 fejű sárkánytól.
A gyerekek láthatóan élvezték a szereplési lehetőséget is, és az előadás végén mindenki jó hangulatban indult vissza az óvodába és az iskolába.
Legközelebb mához egy hétre találkozunk ugyanitt, elsőként 8:00 órakor Batthyány Lajos miniszterelnök és az Aradon kivégzett 13 honvéd főtiszt emléke előtt tisztelgünk, majd 13:00 órakor az Országos Könyvtári Napok 2017 rendezvénysorozat keretében – szintén KSzR szervezésben – Sás Károly: Csillaghúr és barátai kötetbemutató és zenés meseprogramján vehetünk részt.

About the author:

Itt tehet megjegyzést

4 × 5 =

Back to Top