Sajtóközlemény – „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése”

Sajtóközlemény – „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése”

Nincs hozzászólás a(z) Sajtóközlemény – „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése” bejegyzéshez

2020 | 12 | 18

AKÁC-TRADE KFT.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

APAGY – IPARI TERÜLET INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

 

Megkezdődött az önkormányzati  tulajdonú AKÁC-TRADE KFT. beruházásában az „Apagy – ipari terület infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-1.1.1-16-SB1-2020-00009 azonosító számú projekt, amely során alapinfrastruktúra fejlesztés történik. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 425 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

 

Az AKÁC-TRADE Kft. 2020. áprilisában benyújtott, és augusztusban pozitív támogatási döntésben részesített pályázata alapján a település külterületén található ipari terület infrastrukturális fejlesztése kezdődhetett meg.

 

A beruházás kiemelt célkitűzése a fenntartható, versenyképes, gazdasági fejlődés biztosítása Apagy gazdaságának megerősítése érdekében. A fejlesztés hatására az ipari területen javul az önkormányzati infrastrukturális feltétel a vállalkozások létrejöttéhez, betelepüléséhez, ezzel lehetővé téve a foglalkoztatás bővítését.

 

A projekt három fő projektelemet tartalmaz, útépítést, ivóvízhálózat bővítést és villamos hálózat bővítést.

Az útépítés az ipari területen meglévő 150 m hosszú útszakasz felújítását, 150 m-s szakasz bővítését és egy 374 m hosszú új útszakasz építését tartalmazza. Az ivóvíz hálózat bővítő beruházás keretében elkészül 588 m ivóvíz vezeték, amely által biztosítottá válik az új telephelyek vízellátása. A villamos hálózat során a területen 1 db 2500 kVA-s transzformátor állomás kerül elhelyezésre, mely 17 km 240 mm2 keresztmetszetű új közcélú földkábel kiépítésével lesz megtáplálva. A hálózat kiépítése az E-on Tiszántúli Áramszolgálató Zrt. végzi, amely időtartama előre láthatóan 24 hónap.

 

A feltételes közbeszerzési eljárások az útépítés és ivóvíz hálózat bővítés kapcsán lefolytatásra kerültek, és a támogatási szerződés aláírását követően a kivitelezések megkezdődtek, és folyamatos műszaki ellenőrzés mellett zajlanak. A projekt megvalósításában szakképzett projektmenedzsment vesz részt.

 

A projektről bővebb információt a www.apagy.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

„AKÁC-TRADE” Szolgáltató Kft.

4553 Apagy, Kossuth u. 145./a

Árpási Dávid Pál Ügyvezető

Tel: 06-42/548-014

A sajtóközlemény PDF formátumban letölthető itt

About the author:

Itt tehet megjegyzést

nyolc − 4 =

Back to Top