Sajtóközlemény – „Ipari terület fejlesztése Apagy községben”

Sajtóközlemény – „Ipari terület fejlesztése Apagy községben”

Nincs hozzászólás a(z) Sajtóközlemény – „Ipari terület fejlesztése Apagy községben” bejegyzéshez

2020 | 12 | 30

AKÁC-TRADE KFT.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

IPARI TERÜLET FEJLESZTÉSE APAGY KÖZSÉGBEN UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

 

Befejeződött az önkormányzati tulajdonú AKÁC-TRADE KFT. beruházásában az „Ipari terület fejlesztése Apagy községben” című, TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00017 azonosító számú projekt, amely során alapinfrastruktúra fejlesztés és új üzemek építése történt meg. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 339,573 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

Az AKÁC-TRADE Kft. 2016. májusában benyújtott, 2017. májusában pozitív támogatási döntésben részesített pályázata alapján megvalósította a település külterületén található ipari terület fejlesztését. A komplex projekt három fő projektelemet tartalmazott, hiszen 2 új üzem építésén túl az elavult, illetve hiányos alapinfrastruktúra is fejlesztésre került.

Az Apagy 0123/97 helyrajzi számú területen lakatosüzem funkciójú épület, míg az Apagy 0123/92 helyrajzi számú területen mezőgazdasági manipuláló épült. Az ingatlanokat a projekt keretében a támogatás terhére a Kft. megvásárolta. Az üzem és raktárhelyiségek mellett az épületek első részében kerültek kialakításra a szükséges üzemviteli adminisztrációs helyiségek, a dolgozói szociális blokk (öltöző, zuhanyzó), valamint a vizesblokkok. Az épületek egyszintes és komplex akadálymentes kialakításúak. Külső megjelenését tekintve hagyományos alacsony hajlásszögű nyeregtetős, ipari jellegű, acél szerkezetű, szendvicspanel falazatú csarnoképületek jöttek létre. Az üzemek technológiai berendezéséről a bérlő gondoskodik.

Az alapinfrastruktúra fejlesztés célja az új üzemek közművekkel történő ellátásának biztosítása volt. Bővítésre került a területen az ivóvíz hálózat, a gázhálózat és a villamos hálózat. A telephelyek megközelítése érdekében új útszakasz épült.

A kivitelezések folyamatos műszaki ellenőrzés mellett zajlottak, a projekt megvalósításában szakképzett projektmenedzsment vett részt.

 

A projektről bővebb információt a www.apagy.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

„AKÁC-TRADE” Szolgáltató Kft.

4553 Apagy, Kossuth u. 145./a

Árpási Dávid Pál Ügyvezető

Tel: 06-42/548-014

 

A sajtóközlemény PDF formátumban letölthető itt

About the author:

Itt tehet megjegyzést

4 × 5 =

Back to Top