SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nincs hozzászólás a(z) SAJTÓKÖZLEMÉNY bejegyzéshez

 

2022| 03 | 31

APAGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MINI BÖLCSŐDE ÉPÍTÉSE APAGY KÖZSÉGBEN UNIÓS TÁMOGATÁSSAL

Befejeződött Apagy Község Önkormányzata beruházásában a „Meglévő óvoda-bölcsőde épület bővítésével mini bölcsőde kialakítása Apagy községben” című, TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00041 azonosító számú projekt, amely által új mini bölcsődei csoporttal bővült az Apagyi Napsugár Óvoda és bölcsőde intézménye. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 106 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

Az önkormányzat 2019. júliusában benyújtott, 2020. májusában pozitív támogatási döntésben részesített pályázata alapján megvalósította a település bölcsődei szolgáltatásának fejlesztését. A támogatási szerződés aláírása után folytatódtak a tervezési feladatok, majd a közbeszerzési eljárás alapján kiválasztásra került a kivitelező. A kivitelezés 2021. szeptemberben befejeződött, és év végéig a használatba vételi engedélyt is megadta a hatóság.

A projekt keretében egy 7 gyermek elhelyezésére alkalmas mini bölcsődei csoportszoba, mosdó, öltöző, és további kiszolgáló helyiségek épületek meg. Az udvaron külön került leválasztásra egy udvarrész az új csoport számára. Az épületrészhez közvetlenül kapcsolódva megépület egy fedett terasz, ahol az intézmény valamennyi gyermeke számára biztosított a szabad levegőn való tartózkodás akár rossz idő esetén is.

A pályázat keretében tudtuk biztosítani a szükséges bútorokat, eszközöket, egyéb berendezéseket, így a gyerekek nagyon vidám, színes, játékokkal gazdagon felszerelt csoportban tölthetik mindennapjaikat. A működési engedély megszerzése után 2022. március 01-én megnyitotta kapuit az új mini bölcsőde, 3 új dolgozó és 7 kisgyermek vette birtokba az intézményegységet.

A projektről bővebb információt a www.apagy.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

Apagy Község Önkormányzata

4553 Apagy, Kossuth u. 145.

Kiss István Polgármester

Tel: 06-42/548-014

A sajtóközlemény PDF formátumban letölthető itt.

 

About the author:

Itt tehet megjegyzést

tizenhét − 1 =

Back to Top